Ik ben Robert Hartskeerl. Specialist in SQL Server.
Hoewel mijn eerste ervaring met SQL Server meer op toeval berustte dan op een uitgestippeld carrièrepad was mijn aandacht direct gepakt. Als database beheerder heb ik vanaf SQL Server 2000 alle ontwikkelingen meegemaakt. In 2011 begon ik als Premier Field Engineer bij Microsoft en verlegde ik mijn focus naar probleemoplossing en kennisoverdracht. Ik ben sinds 2013 Microsoft Certified Trainer (MCT).
Betrouwbare en beschikbare data is voor elk bedrijf belangrijk en dat maakt het onderwerp dynamisch en divers. Ik hou alle ontwikkelingen op het gebied van gegevensverwerking nauwlettend in de gaten. Hierbij maak ik onderscheid tussen toekomstvaste ontwikkelingen en hypes: ik bied liever degelijke oplossingen dan ‘quick fixes’. Je moet altijd kunnen vertrouwen op je data.
Binnen SQL Server springen een paar onderwerpen er voor mij in het bijzonder uit
SQL Server is een stabiel product maar ook daar gaat wel eens iets mis. En als het niet in SQL Server fout gaat zijn er nog zoveel andere onderdelen in de hele keten die de beschikbaarheid kunnen verstoren. Failover Cluster instances, Database mirroring, AlwaysOn Availability Groups, online restores en het restoren van de systeemdatabases. Ik heb het allemaal in de vingers en deel graag mijn ervaringen.
Data is kostbaar. Of het nu gaat om diefstal van data of om het onbedoeld lekken van data, zodra data die binnen moest blijven ineens publiekelijk toegankelijk is schaadt dat het imago van een organisatie. Ik ken SQL Server genoeg om te weten wat de mogelijkheden zijn. Maar de beveiliging van data gaat verder dan het aanzetten van de juiste features. Het gaat ook om het inrichten van processen, het maken van afspraken, het scheiden van bevoegdheden en met gezond verstand met data omgaan.
Hoe SQL Server data verzamelt die nodig is om een vraag te beantwoorden is van een aantal factoren afhankelijk. Sommige van die factoren zijn continu in beweging met als gevolg dat het gedrag van SQL Server verandert. Je kan performance problemen maar tot op zekere hoogte oplossen met meer hardware. Ik help je om inzichtelijk te krijgen wat nu werkelijk de bottleneck is. Naast het vinden van de oorzaak en het implementeren van een oplossing moet je ook continu blijven valideren of de oplossing nog het gewenste resultaat heeft.